Řemeslná dílna

Chcete obohatit kulturní program ve Vašem muzeu, hradu nebo zámku? Pořádáte řemeslné trhy a zvažujete na nich ukázku středověkého řemesla? Nevíte, čím ozvláštnit Váši teambuildingovou akci?

Moje „mobilní dílna“ vás seznámí s teorií i praktickou ukázkou malířských postupů středověku. Představím Vám jak vznikalo umělecké dílo, jak se tvořila kniha, jakou měla podobu a jaký význam měl vynález knihtisku. Zájemci si mohou vytvořit tisk z dob Johanna Gutenberga díky replice tiskařského lisu, kterým dílna disponuje. Tiskařský lis je vyroben z dubového dřeva podle nejstarších vyobrazení z 2. polovině 15. století, avšak jeho detaily a velikost jsou upraveny pro jeho snadnější převozitelnost.

Využití převozné dílny je vhodné pro všechny kulturní a vzdělávací instituce. Mám dlouholeté zkušenosti s účastí na kulturních programech a řemeslných trzích. Dlouhodobě spolupracuji také s Oživlým středověkem na Hradě Zlenice, Hradem Sovinec, Regionálním muzeem v Mikulově, Mlýnem Wesselsky atd.

Mobilní písařská/tiskařská dílna skýtá spoustu možností využití. Jednou z nich jsou také speciálně sestavené programy pro teambuildingové akce.